Ønskeinnlegg: En lengre tekst

Konsulenten har kommet hjem og fortalt meg at en av Konsulentkollegaene ønsker seg et lengre blogginnlegg, slik at det blir litt mer å lese. Det kan jeg  selvsagt gjøre :). Da Konsulenten fortalte meg dette ble jeg umiddelbart litt usikker på hva jeg kan skrive om. Etter noe tids fundering, bestemte meg for å dele en bokanmeldelse jeg skrev i Engelsk, da jeg gikk i første klasse på videregående.

God lesning 🙂

«Boy» by Roald Dahl

Roald Dahl wrote a lot of books, amongst them he wrote “Boy” which is a sort of an autobiography. It is still not an ordinary autobiography. The story goes just the way a child would have looked upon his or hers life and told the story.

Dahl starts the story by telling about his family, both in England and in Norway. The story continues when he starts at school at the age of seven. He tells about the incident with Mrs. Prachett when Roald and some of his friends put a mouse in the Glob stopper-jar.  Later he tells about when he pretended to have appendicitis, just because he was homesick. The idea he’d got from his ancient sister since she really had appendicitis a while earlier. At that time he attended St. Peters school, which was a boarding school.

The book contains a lot of more or less funny and more or less disgusting episodes, such as when Roald met a boy in the sick room when he had the flu. The boy got a boil removed from his leg. Roald explains the experience in details, just as he does in the rest of the book. It is amazing for a grown man to remember such thing so well.

When it comes to Roald Dahl and his relationship with his mother, I would say it is a quite strong relationship. They loved each other very much and do much for each other. For example when Roald Dahl had been caned by the principal for putting the mouse in the glob stopper-jar at Mrs. Pratchett’s, his mother went strait to the principal and yelled at him. Another example of their strong bond is when Roald Dahl pretended to have appendicitis just to get home to his mother.

In my opinion this is a really good book. I loved reading it, and I certainly will read it again. I found it a bit disgusting sometimes, like when the boy next to Roald Dahl gets his boil removed, and when Roald Dahl gets his tonsils removed, but I kept on reading just because I wanted to know what was to happen next. I feel that Roald Dahl really had the ability to write in a way that makes the whole story interesting for the reader. I loved this book, just as I love many others of Roald Dahl’s books, and I would place this book among my top ten favorite books.

This book I would recommend to both young and old people, especially for the way Roald Dahl tells about his life, and young people can learn and laugh with or of him.

Hvis du fremdeles er gira på å lese, så kan jeg anbefale å gå videre inn på Roald Dahls hjemmeside, og hvis du kunne tenke deg å slappe litt av og heller bli underholdt uten å gjøre så mye selv, så kan du sjekke ut filmen om SVK.

Reklamer

3 kommentarer om “Ønskeinnlegg: En lengre tekst

 1. Godt å se at Konsulentfruen tenker som Konsulenten:

  1. Gi kunden det kunden vil ha.
  2. Men lever et MVP.
  3. Og gjenbruk tidligere arbeid der hvor det gir mening. Dette frigjør tid til andre ting.

  Liker

 2. Først og fremst, gratulerer med egen blogg. Det du legger ut er en fryd å lese, det er merkbart at dine skrivekunnskaper har blitt betraktelig bedre siden du var 15. Jeg har ikke ingen andre tidligere målepunkter enn dette. Jeg må i den sammenheng berømme deg for din inntreden i denne bloggverdenen. Endelig har vi konsulenter en blogg vi ser fram til å lese, en blogg med forhåpentligvis slibrige og uante inside information av en konsulents hverdag og ikke minst hvordan det er å leve ved konsulenten side når den famøse konsulentguarden er lagt igjen på jobben…
  Jeg må også i denne anledningen gratulere dere to for en smidig og morsom måte å annonsere deres (nylig?) giftemål. Jeg stusser over at ingen andre har reagert på dette før. Å kalle seg selv for frue, er jo en annonsering til verdenen at store ting har skjedd, men dere har ikke blitt invitert til det bare, ikke ulik en av konsulentens kollega sin «annonsering».
  Gratulerer på alle fronter!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s