Publisert i Ukategorisert

På jakt etter ramsløk

Konsulenten og jeg har vært på jakt etter ramsløk – og gjett om vi fant! Vi trodde at ramsløk oppførte seg omtrent som spinat, og falt sammen under tilbereding, så vi plukket med oss i store mengder.

Det endte med at vi brukte hele kvelden på å lage puré, olje, smør og salt av ramsløk, og enda hadde vi igjen ramsløk vi ikke klarte å bruke opp. I tillegg lagde vi syltede granskudd som ifølge internett skal være godt tilbehør til middag. Det blir spennende å se om det stemmer.

Vi skal ikke se bort ifra at Konsulenten og jeg skal ut å plukke brennesle i løpet av de nærmeste dagene for å ta hevn for alle barndomsår med brente armer og ben.

Hevn er best som suppe!

 

 

Ramsløkspuré
100 g ramsløk
2 dl olivenolje
Maldonsalt

Bland alt sammen i blender, det gjør ingenting om resultatet er litt «grovt». Rustikk puré er flott! Ha på steriliserte glass og oppbevar i kjøleskap.

Ramsløksmør
30 blader ramsløk
En pakke romtemperert usaltet smør (250gram)
Salt og pepper
Sitronskall av en sitron

Finhakk ramsløk. Bland alt sammen med en gaffel. Når alt er blandet sammen, kan smøret rulles til pølser i plastfolie. Legg i kjøleskapet eller frys ned hvis du skal oppbevare det over tid. Knallgodt på kjøtt.

Ramsløksalt
Noen gode never ramsløk
Havsalt på gefylen

Mos alt sammen til en smørje i blender eller med stavmikser. Ta heller litt for lite salt enn for mye. Man kan alltid tilsette mer senere. Smør blandingen utover et stekebrett og «stek» på 40-50 grader i mange timer med ovnsdøra på gløtt, så fuktigheten slipper ut. Rør i blandingen ved jevne mellomrom.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s